Anlık Görüntü Yalıtımı Nedir?



Anlık görüntü yalıtımı, bir işlemde yapılan tüm okumaları garanti eden işlem işleme ve veritabanlarında bir özelliktir ve aynı veritabanında "anlık görüntü" görür. Diğer bir deyişle, güncellemeleri diğer eşzamanlı güncellemelerle çakışmazsa, işlemin kendisini başarılı bir şekilde işleme koymaya başlayacağı anlamına gelir. Anlık görüntü yalıtımı, çoklu eşzamanlı eşzamanlılık için, eşzamanlılık ile yaygın olarak ortaya çıkan sorunlardan kaçınan yalıtım seviyelerini sağlayan bir kontrol algoritmasıdır . Bu yalıtım, çok az sayıda seri hale getirmekredi kartı başvurusu World anomalisi ile çalışan birkaç farklı yapılandırılmış sorgu dili ( SQL ) sunucusu tarafından gerçekleştirilmiştir . Anlık görüntü yalıtımları, bir sunucuda tam serileştirmeyi garanti etmeyecektir.
Birçok ana veri yönetim sistemi, seri hale getirilemeyen ve genellikle anlık görüntü yalıtımı olmaksızın serileştirme anormallikleriyle karşılaşan varsayılan yalıtım seviyelerini içerir. Bu durum, büyük sistemlerin, her gün, özellikle verilerin depo uygulamalarında bulunan, bozulmasına yol açabilecek, izolasyon hatalarının her gün meydana gelmesine neden olabilir . Bir sistemin bu durumda çalışabilmesinin nedeni, düşük yalıtım seviyeleriyle çalışan uygulamaların, ciddi bir hata meydana gelmezse verimliliği artırabilmesidir. Bir sistemde anlık görüntü yalıtımı da dahil olmak üzere, bu anormallikleri azaltır ve - işlem süresi ve ortaya çıkan hataların miktarı dikkate alındığında - verimliliği daha da artırır.
Bazı veritabanları, tam serileştirilebilirliğin aksine anlık görüntü yalıtımı sunar, ancak bu tür bir yalıtımı kullanan bir veritabanında oluşabilecek anormallikler de vardır. Bu anormallikler veri tutarlılığı ihlallerine yol açabilir, çünkü tutarlılığı koruyan işlemler birbirini izleyen katmanlarda ara verirler veya düzenlenirler. Sorunu çözmenin ve bu gibi anomalilerin önlenmesinin bir yolu, uygulamaları yapay kilitlerin ve çakışan güncellemelerin tanıtımıyla manipüle etmektir, bunları her bir işlem çifti arasındaki çatışmaların analizi takip etmiştir. Bununla birlikte, bu anormallikleri çözmenin farklı bir yolu, bir veritabanı sisteminin eşzamanlılık denetiminin algoritmalarını değiştirmektir.çalışma anında anlık görüntü cepten kredi kartı başvurusuyalıtımının anormalliklerinin otomatik tespitini ve önlenmesini yapmak. Bu önemli veya keyfi uygulamalar için yapılabilir, ancak serileştirilebilir bir izolasyon sağlar.
Yeni SQL sunucuları, belirli uygulamalarda eşzamanlılığın artırılması için yeni yalıtım düzeylerini ve yeni anlık görüntü yalıtım seviyelerini sunabilmiştir. SQL sunucusunun eski sürümlerinin eşzamanlılık için temel olarak kilitleme kullanıldığı durumlarda, anlık görüntü yalıtımı, performansın iyileştirilmesine yönelik satır sürümünün geliştirilmesine bağlıdır. Okuma veya yazma engelleme ile senaryolardan kaçınarak bunları önleyerek bu performansı geliştirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?