Missouri Uzlaşması nedir?



MissouriUzlaşması , 1820-1821 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından Birlik'teki serbest devlet ve köle devletlerinin sayısını bile çıkarmak için bir dizi eylemde bulundu. Missouri1819'da devletlik dilekçesi verdiğinde, özgür devletlerin ve faizsiz kredi veren bankalarkölelerin sayısı eşitdi. Bir tartışma, Missouri'nin köleliğe veya köleliği yasaklayan bir devlete izin veren bir devlet olarak kabul edilip edilmeyeceğini ortaya çıkardı. Kongre sonunda bir uzlaşmaya varmış, Maine'i özgür bir devlet olarak ve bir köle devleti olarak Missouri'ye getirerek dağıtımı bile korumuştur. Missouri Uzlaşması aynı zamanda ilerideki tartışmalardan kaçınmak için kölenin özgür devlet tartışmasına karşı gelecekte nasıl ele alınacağını da tanımladı.
Missouri eyaleti aramadan önce, 11 devlet köleliğe izin vermedi ve 11 yaptı. Kölelik taşıyan devletler, yaşam biçimlerini korumak konusunda kararlıydılar, oysa Kuzey eyaletlerindeki kölelik karşıtları, kölelerin serbest bırakılmasını istemek konusunda eşit derecede tutkuluydu. Hem özgür hem de köle devletleri Senato'da eşit temsil edildi. Bununla birlikte, özgür devletlerdeki nüfus daha büyüktü ve gruba Temsilciler Meclisi'nde daha büyük bir temsil veriliyordu.
Missouri, Southerners tarafından çözülürken, devletin köleliğe izin vermek isteyeceği öngörülüyordu. 1819'da New York Temsilciler Meclisi üyesi olan James Tallmadge, Missouri topraklarındaki kölelerin daha fazla tanıtılmasını ve bölgedeki kölelerin serbest bırakılmasını önlemek için bir değişiklik önerisinde bulundu. Tedbir Evi geçti ama Senato değil.
Missouri Uzlaşması kölelik sorununun her iki tarafına istedikleri şeyi almalarına izin verdi. 1820'de Kuzey Maine Eyaleti, Birliğe bir serbest devlet olarak kabul edildi. Buna karşılık Missouri'ye köleliğe izin veren bir devlet olarak izin verildi. Köle ve özgür devletlerin sayısının bir kez daha Kongre'de aynı miktarda temsiline sahip olmasına izin verildi.
Bir bir köle devleti ve Birliğe bir ücretsiz devlet getirmenin yanı sıra Missouri Uzlaşması da devlet kölelik meselelerinin gelecekte nasıl ele alınması gerektiğini ele aldı. Uzlaşmaya göre , Missouri'nin güney sınırının kuzeyindeki Louisiana Satın Alma Bölgesi'nin kredisiz borç parageri kalanı köle ücretsiz olurdu. Tedbir ayrıca, özgür eyaletlerdeki insanlara kaçak köleleri sahiplerine iade etmelerini istedi .
O zamanlar Meclis Başkanı olarak görev yapan Henry Clay, Missouri Uzlaşmasına öncülük etmede yardımcı oldu. Eylem sonunda Başkan James Monroe tarafından imzalandı. Mevzuat kalıcı kölelik tartışmalara son koymadı ve Missouri Uzlaşma sonunda tarafından iptal edildi Kansas-Nebraska Yasası onların sınırları içindeki köleliği izin verip vermemeyi bağımsız karar Kansas ve Nebraska yeni yerleşim izin 1854 yılında, .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?