Açık Kaynak Groupware nedir?



Açık kaynak grup yazılımı , kullanılabilecek ve değiştirilebilen ve genellikle profesyonel çevrimiçi işbirliklerinde kullanılmak üzere tasarlanan bir tür ortak çalışma yazılımıdır . Bu programlar genellikle, coğrafi olarak birbirinden uzak olan bireylerin birlikte çalışmak ve İnternet gibi geniş bir ağdan yararlanan fikirleri paylaşmalarına izin verir. kredi kartı başvurusu WorldAçık kaynak olduklarından, kullanımları ile ilgili lisans ücretleri veya hükümler olsa da, ücretsiz olarak kullanılabilirler. Açık kaynak grup yazılımı genellikle şirketlerin daha fazla geliştirme için bir temel olarak tasarlanmıştır ve şirketlerin yazılımın kaynak kodunu gerektiğinde değiştirmelerine ve genişletmelerine olanak tanır .
Diğer tipte grup yazılımları veya ortak yazılımlar gibi, açık kaynaklı grup yazılımı öncelikle işlerin kolaylaştırılması için bilgisayarların ve ağların kullanımı yoluyla işbirlikçi projeler oluşturulmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Geçmişte, bir grup insanın bir projede, profesyonel olarak ya da akademik bir ortamda birlikte çalışabilmesi için, genellikle şahsen tanışmaları gerekir. Bununla birlikte, açık kaynak grup yazılımının kullanımı, şirketlerin çalışanların yüz yüze görüşmeden tek bir proje üzerinde çalışmasına olanak tanır. Bu genellikle, bireylerin dosyaları kolayca iletişim kurmasına ve paylaşmasına izin veren bir grup yazılım paketi aracılığıyla gerçekleştirilir.
Çoğu açık kaynaklı grup yazılımı, bir projedeki bireyler arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için yazılım içerir. Bu, sesli mesajlaşma veya görüntülü mesajlaşma veya konferans yazılımlarının yanı sıra başkalarının işin yapılmasını izlemesini önlemek için genellikle güvenlik şifrelemeli metin mesajlaşma programlarını içerebilir . Açık kaynak grup yazılımı kullanarak bir proje üzerinde çalışan eşler de genellikle dosyaları ve belgeleri hızlı ve kolay bir şekilde paylaşabilir. Bu genellikle dosyaları bir projede çalışan bireyler arasında doğrudan göndermekten ziyade başkalarının yüklemesi veya erişmesi için saklayan merkezi bir sunucu içerir . Bazı grup yazılımları, bireylerin birden fazla istemciye açık tek bir dosyaya sahip olmasına ve başkaları tarafından cepten kredi kartı başvurusugerçek zamanlı olarak yapılan değişiklikleri görmesine bile izin verebilir.
Bu tür bir grup yazılımı açık kaynak olduğundan, yazılımın kaynak kodu yazılımı kullanan kişiler için kullanılabilir. Bu açık kaynak groupware ticari olarak satılabilir veya şirketlere lisanslı olsa da, bu ücretsiz olabilir. Açık kaynak olduğu gerçeği sadece bir şirket veya grup yasal olarak yazılımı aldıktan sonra, kullanıcıların yazılımda kullanılan kaynak kodunu görüp değiştirebileceğini belirtir. Bu, şirketlerin açık kaynak grup yazılımı satın almasına ve daha sonra onu özel ihtiyaçları için daha etkili hale getirecek şekilde değiştirmesine izin verir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?