Bağlantı havuzu nedir?



Bağlantı havuzu, veritabanlarının sorgularını yapan kullanıcıların bağlantılarının yönetimi için kullanılan terimdir . Birçok kullanıcı bunu fark etmese de, bir veritabanının üzerinde bulunduğu bir uygulama sunucusuna erişmeyi isteyen çok sayıda kullanıcı olduğunda, bir sunucudaki tüm bağlantılarla iyi bir bağlantıyı sürdürmek için bağlantıların kredi kartı başvurusu Worldçok fazla olması neredeyse imkansız hale gelebilir. Bu zamanlar. Bağlantı havuzu oluşturmayı mümkün kılan yazılım mühendisliği, bir sunucunun bağlantıların yüksek hacimli bağlantılarından bağımsız olarak bağlantıları yönetmesini ve bu sorgulara alt saniye hızlarda yanıt vermesini mümkün kılar.
Bağlantılar, bir bağlantı havuzuna dahil edilmek üzere aynı yapılandırmaya sahip olmalıdır, bu nedenle çoğu sunucu bağlantı havuzlama programı, aynı anda çalışan farklı bağlantı havuzlarına sahiptir. Bir kullanıcı bağlanmayı istediğinde, eğer alan varsa, o, benzer konfigürasyonlara sahip bir havuza atanır. Boş alan yoksa, istek en kısa sürede gönderilmek üzere sıraya alınır. Bir kullanıcı bir sırada olduğunu bilmeyebilir, ancak veritabanının sorguda yavaş göründüğünü fark edebilirtepki; Ancak, veritabanı yönetim sistemlerinin arka ofisinde, kullanıcının açık bir bağlantı bulması için alan bulmak için havuzların taranması vardır. Çoğu bağlantı havuzu programında, havuz başına maksimum kullanıcı listesi ve bağlantı kesilmeden önce bağlantının etkin olmayacağı ve kullanılabilirliğin havuza geri döndüğü minimum miktarlarda zaman ayarları bulunur.
Bir bağlantı havuzu oluşturulmasında, havuza belirli sayıda bağlantı nesnesi oluşturulur ve eklenir. Bir havuzun aktif olarak görülmesi için, minimum sayıda nesneye ihtiyacı vardır. Bu bağlantı nesneleri, havuza bir bağlantı bağlayan kullanılabilirlik koltuklarıdır ve havuz içinde izin verilen maksimum değere kadar havuza eklenebilir ve eklenebilir. Kullanıcılar kendi sorgulamalarından memnun olduklarında ve bağlantı nesnelerini bıraktıklarında, nesneler, geri döndüğünde başka bir kullanıcı veya aynı kullanıcı tarafından kullanılmak üzere, bağlantı havuzu programlarıyla havuza geri döndürülür.
Bağlantı havuzunda yanıt sürelerini yavaşlatabilecek bir faktör, havuz parçalanmasıdır. Havuz parçalanması genellikle entegre güvenlik veya mevcut bir sunucu kümesinde bulunan çok fazla veri tabanından dolayı meydana gelir. Kullanıcıları doğrulayan ve sonra bunları varolan bağlantı havuzu nesnelerine sıraya alan veya atayan bir veritabanı yönetim sistemi, belleği boşaltır ve erişim için daha sıkı bir sistem tasarımı, genellikle çok fazla veritabanının sorununu temizler. Birçok bağlantı havuzu programında Windows tabanlı programların tümleşik güvenlik cepten kredi kartı başvurususistemi tasarımı, tek bir Windows tabanlı kullanıcının bir havuzda aynı anda bulunmasını gerektirir. Bu, eşzamanlı olarak cevaplanması gereken ek istekleri karşılamak için daha fazla havuzun oluşturulmasıyla temizlenebilir.
Bağlantı havuzu programı, bir kullanıcının belirlenen bir zaman diliminin ötesinde boşta olduğunu algılarsa veya bağlantı kesilirse, bağlantı nesnesini havuza geçersiz bir nesne olarak döndürür. Bir bağlantı etkinken bir sunucu kapanırsa, bağlantı havuzu kesikli bağlantının farkında olmasa bile bağlantı hala kesilebilir. ActiveX bağlantı havuzu programları genellikle sunucu yeniden başlatılırken bu bağlantıların havuzunu temizlemeye devam eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?