Bahçe Tasarım Yazılımı Nedir?



Genellikle peyzaj tasarım yazılımı olarak bilinen bahçe tasarım yazılımı, bahçıvanların bahçelerini planlamasına ve yerleştirmesine yardımcı olur. Çoğu bahçe tasarım yazılımı, küçük bir çiçek yatağından veya yükseltilmiş bir sebze bahçesinden eksiksiz bir peyzaj tasarımına kadar her şeyi planlamak için kullanılabilir. Bahçe yazılımı genellikle hem düz kredi kartı başvurusu Worldhem de 3D tasarımları barındırabilir. Bazı programlar bir ızgara kullanır, diğerleri ise bir fotoğraf veya bir 3D model kullanır. Bazıları ya birini kullanma seçeneği sunabilir.
Bahçe tasarım yazılımının en çok arzu edilen özelliklerinden biri , bir evin veya bahçenin fotoğraflarını kullanarak bir peyzaj planı oluşturma yeteneğidir . Bir fotoğraf yüklenebilir ve daha sonra bir bahçıvanın çiçek, ağaç, çalı ve diğer özellikleri ekleyebileceği bir temel olarak kullanılabilir. Kullanıcılar farklı bitki türleri ile deney yapabilir ve hatta yürüyüş yolları, çitler, su özellikleri ve çeşitli diğer bahçe öğelerini de ekleyebilirler. Çoğu zaman bu, nesneleri bir kütüphaneden sürükleyip bırakarak yapılır. Bazı programların çizim araçları vardır, böylece kullanıcılar kendi nesnelerini de oluşturabilirler.
Bahçe tasarım yazılımı paketlerinin çoğu, kullanıcıların iklim ve büyüme koşulları için uygun bitkileri seçmelerine yardımcı olacak bir bitki veritabanı içerir. Birçok program, bazen bahçıvan bölgesi için özelleştirilmiş bahçe ipuçları sunmaktadır. Bazı yazılımlar, seçilen bitkilerin mevsimler ve yıllar boyunca ilerlemesini gösterir, böylece kullanıcılar, bir bitkinin bitkinin olgunlaştığı ve mevsimsel değişikliklerden geçtiği bir bahçe gibi görüneceğine dair bir fikir edinebilir. Çoğu zaman tasarım 3D'deki çoklu açılardan görüntülenebilir.
Birkaç ücretsiz bahçe tasarım uygulaması vardır, ancak çoğu bahçe tasarım yazılımı ücretsiz değildir. Windows®, peyzaj yazılımı için en yaygın platformdur. Macintosh® işletim sistemlerine yönelik bazı programlar vardır, ancak web tabanlı ve platformdan bağımsız olan birkaç tanesi dışında, Linux®'da çalışanlar çok azdır. Bahçe tasarım yazılımı bulmak genellikle kolaydır. Büyük elektronik mağazalarda ve indirimli mağazalarda ve hatta bazen ev cepten kredi kartı başvurusueliştirme merkezlerinde ve bitki yuvalarında bile mevcuttur.
Ev sahiplerine yönelik bahçe tasarım yazılımı özellikle hevesli ev bahçıvanları ile popüler değildir. Bazı insanlar bahçelerini planlamak için bir kalem ve kağıt kullanmaktan hoşlanırlar ve zaten bireysel bitkilerle ilgili daha fazla bilgi içeren bir kitaplık kütüphanesine sahip olabilirler. Diğer ev tasarım ve dekorasyon yazılımlarından daha pahalı olma eğilimindedir ve tüketici değerlendirmeleri genellikle kullanılabilirlik ve kapsamlılıktan duyulan memnuniyetsizliği belirtir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?