Değişken Veri Yazdırma nedir?



Dijital baskının gelişimi, basım ve basım dünyasında birçok yeni gelişmeye yol açmıştır. Değişken veri baskı (VDP) olarak bilinen bu türden bir gelişme, birçok endüstri için yeni olanaklar yaratmıştır. VDP, bir belgenin belirli bölümlerinin, yazdırma işlemini durdurmadan veya yavaşlatmadan kişiselleştirilmesine izin veren bir isteğe bağlı yazdırma türüdür. Değişken-veri baskı, tekniğin sunduğu kolaylık ve esneklik nedeniyle pazarlama veya müşteri ilişkileri,işkur doğum parası reklamcılar ve bazı kitap yayıncıları için temel bir teknik haline gelmiştir.
Pek çok insan VDP kavramına aşina olduklarını fark etmeyebilirler, ancak kişiselleştirilmiş form mektuplarını bir irtibat listesine göndermek için kelime işlem programlarında "adres-mektup birleştirme" komutları kullandılar . Daha fazla kişi , adlarıyla ve kişisel bilgileriyle kişiselleştirilmiş doğrudan posta parçaları aldı . Bu örnekler değişken veri yazdırmanın örnekleridir.
Değişken bilgi baskısı veya isteğe bağlı yazdırma olarak da bilinen değişken veri yazdırma, birkaç temel seviyeyi kapsamaktadır. En basit haliyle, VDP bir mektup gibi bir form belgesinin her kopyasında bir ad veya küçük bilgi değişikliği sağlar. Daha sofistike bir seviyede, VDP farklı gruplar için farklı düzeylerde özelleştirme sağlar. Metin veya resimler, posta koduna veya hedef pazar grubuna göre değişebilir. En karmaşık olan teknik, her bir birey veya adres için farklı metin ve grafiklerle tam kişiselleştirmeye izin verir.
Değişken veri yazdırmanın bu düzeylerinin her biri temel bir şablonla başlar: bir düzen, tasarım veya belge. Şablon hangi bölümlerin değiştirilebileceğini gösteren göstergelerle oluşturulur. Belirtilen alanlarda otomatik olarak dolduran bir veritabanı oluşturulur. Birçok kişi , kelime işlemci programlarında adres etiketlerini , zarfları ve diğer basit VDP belgelerini yazdırır , ancak daha geniş bir pazara daha farklı ve dinamik bir şekilde ulaşması için bu teknolojiyi uyarlamak üzere başka bir üst düzey yazılım geliştirilmiştir.
Değişken veri baskı endüstrisini destekleyen iki ana yazılım türü vardır .Raster görüntü işlemcileri (RIP) ve baskı akışı yöntemleri her ikisi de aynı amacı gerçekleştirir ancak farklı çalışır. RIP yazılımı, her bir benzersiz belgeyi üretmek için belge şablonunu ve değişken bilgilerini veritabanından birleştirir. Yazdırma akışı yazılımı, statik öğeleri baskıdan önce değişken verilerle birleştirir, yazdırılacak verileri düzenleyen bir baskı akışı oluşturur, statik şablon öğelerini yalnızca bir kez işler. Bu, zaman ve işleme tasarrufu sağlar.
Kitlesel kişiselleştirme için bu fırsat pazarlamacılar için daha fazla yatırım rakamları getirmiştir. Rakamlar, pazarlama kampanyalarına farklı seviyelerde VDP uygulandığında ortalama yanıtın iki katından 15 katına kadar tahmin edilmiştir. işkur kredi başvurusuBu dönüş artışı içeriğin alaka düzeyine ve özelleştirme düzeyine bağlı olabilir.
Bu teknolojiyi kullanırken pazarlama mogulları yalnız değildir. Kitap yayıncıları, kitapları benzersiz kisitlamalar ile basar, ve hatta öykü boyunca bir çocuğun ismini ve resmini kullanarak kitap basar. Web yöneticileri ve e-posta pazarlamacıları, fiziksel baskı ortamının aksine teknolojiyi İnternet aracılığıyla da kullandılar. Birçok tahminciye göre değişken veri baskı endüstrisinin hızlı bir hızla büyümeye devam etmesi muhtemeldir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?