Depolama Kaynak Yönetimi Nedir?



Depolama kaynak yönetimi (SRM) teknik uzmanların bilgisayar belleği depolamasını ağda daha iyi ve daha kolay hale getirmek için kullandıkları bir teknik ve yöntemdir. Bellek depolama veya kurtarma ile ilgili herhangi bir şey varsa, depolama kaynak yönetimi genellikle verimliliğini artırmak için çalışır. SRM'nin en önemli faydalarından biri, tasarruf sürelerinin azalması ve ağın yetersiz kullanım alanlarının kullanılmasıdır. SRM uzmanları daha işkur doğum parasıucuz depolama yöntemleri bulabilir, bu yüzden işletme paradan tasarruf sağlar. Birçok işletme saklanan hafızasını her yıl ikiye katlar veya neredeyse iki katına çıkarır ve SRM bu hafızayı sabit tutmaya yardımcı olur.
Depolama kaynağı yönetimi alanı geniş bir alan, çünkü bilgisayar belleğinin depolandığı neredeyse her alanla ilgileniyor. SRM'de ele alınan en yaygın alanlardan üçü veri depolama, kurtarma ve yedekleme ya da arşivleme. Bir SRM uzmanı, bir işletmenin gelecekte ne kadar bellek saklayacağını tahmin edebilir, böylece işletme öngörülen verileri saklamak için para ayırabilir.
Ortalama bir bilgisayar kullanıcısı veriyi kaydettiğinde veya yedeklediğinde, normalde büyük bir dosya için bile çok fazla zaman almaz. Birçok bilgisayarın aynı anda çalıştığı bir işletmeyle, özellikle tüm ağ yedeklenirse, iyi optimize edilmemiş depolama saatleri zaman alabilir. İşletmenin daha sorunsuz çalışmasına yardımcı olmak için, depolama kaynak yönetimi uzmanları ve programları depolama sürelerini hızlandırmak için çalışır. Genellikle ağın az kullanılan bölümleri vardır ve SRM bu alanları bulur ve daha iyi kullanım için bunları optimize eder.
Zaman tasarrufu dışında, depolama kaynak yönetimi donanım giderlerinden tasarruf edebilir. Çok miktarda verinin depolanması pahalı olabilir, çünkü makineler ve insanlar depolama için gereklidir. SRM daha ucuz bir donanım bulabilir, daha az personele ya da daha fazla belleğe daha az bellek ayırabilen bir donanıma ihtiyaç duyan donanımlarişkur kredi başvurusubulabilir . SRM daha az paraya mal olan ekipman bulamıyor olsa bile, iş akışı artırılacak ve ağ optimize edilecek çünkü para hala kaydediliyor.
Çoğu işletme çok fazla veri arşivliyor ve işlerin çoğu, yıllık olarak sahip oldukları veri miktarını ikiye katlıyor. Bu, SRM'ye sahip olmayan işletmelerin depolama girişimleri ve ilişkili ağları ile ilgili birçok sorun yaşayabileceği anlamına gelir. Sunucular düzgün bir şekilde optimize edilmedikleri için çökebilir, iş akışı yavaş olabilir, çünkü bilgi depolamak uzun zaman alır ve ağlar veri depolama için düzgün çalışmadığı için daha fazla para harcamak zorunda kalabilir .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?