Dijital Fotoğraf İşleme İçin En İyi İpuçları Nelerdir?



Dijital fotoğraf işleme veya baskı için bir fotoğraf hazırlamak için tasarım yazılımı kullanma eylemi, mükemmel çekimi yapmak kadar önemlidir. Kötü işlenmiş bir fotoğraf, cilt ve göz kusurları, uygunsuz tonlama dengesi ve çok sayıda başka sorunla birlikte mat ve mat görünür. En iyi dijital fotoğraf işleme ipuçlarından bazıları doğru renk profili ve çözünürlüğün kullanılması, kusurların giderilmesi, rengi dengeleme ve siyah-beyaz dönüşüm ve gürültü işkur doğum parasıazaltma işlemlerini doğru bir şekilde gerçekleştirmeyi içerir. Bu ipuçları, Web veya basılı kullanım için tasarlanmış olup olmadıklarına dair resimlere yardımcı olur.
Çoğu dijital fotoğraf makinesi Kırmızı Yeşil Mavi (RGB) olarak bilinen fotoğraflarda fotoğraf saklar, ancak çoğu yazıcı CyanMagentaYellowKey / Black (CMYK) ile yazdırılır. Yazıcı bu dönüşümü otomatik olarak yaparsa, renkler baskıya oranını ekranda olduğundan daha fazla ortaya çıkarır. En profesyonel fotoğraf işleme yazılımı RGB'denCMYK'ya dönüştürme seçeneği içerir ve bu doğru renklendirme için kullanılmalıdır. Inç başına nokta ( DPI ), veya çözünürlük, görüntünün kullanımına göre doğru bir değere ayarlanmalıdır. Web kullanımı 72 DPI'dan yararlanıyor, bu da görüntülerin daha hızlı yüklendiği anlamına geliyor, baskı kullanımı ise daha iyi bir netlik için en az 300 DPI'ya ihtiyaç duyacaktır.
Renk profili gelince, fotoğrafın kendisi biraz sıkıcı ve cansız görünebilir. Bu, yanlış kamera ayarı kullanılırsa veya kamera sadece görüntüleri daha koyu gösteriyorsa normal olarak gerçekleşir. Dijital fotoğraf işleme projelerinin çoğu, rengi dengelemek için tonaliteyi açmaktan faydalanacaktır.
Kusurlar, hem insanlar üzerinde hem de onları içeren fotoğraflarda yaygındır ve dijital fotoğraf işleme sırasında sabitlenmelidir. Kırmızı göz veya diğer göz rengi değişiklikleri meydana gelirse, bu programdaki kırmızı göz aracıyla veya gözü biraz daha koyu hale getirerek sabitlenebilir. Sivilce veya çizik gibi cilt kusurlarının düzeltilmesi biraz daha zordur. Fotoğrafçı , bir klon damga aracı kullanmak hiçbir kusurları bulunabilen cildin bir kısmını klonlamak ve sonra hafifçe herhangi kötü alanları kapsamalıdır.
Birçok fotoğrafçı renkli bir fotoğrafı siyah beyaz bir resme dönüştürmeyi sever. Amatör fotoğrafçılar bunu yaptıklarında, renk doygunluğunu sola dönünceye kadar siyah ve beyaza çevirirler, ancak bu durum soğuk görünen bir görüntü bırakmak eğilimindedir. Dijital fotoğraf işleme sırasında görüntüye ek bir eski görünüm kazandıracak ve görüntü işkur kredi başvurusuderinliği ile daha iyi çalışacak bir sepya renk filtresi kullanmak daha iyidir
Görüntüdeki gürültü veya noktaya benzer bozulmalar, genellikle daha büyük fotoğraflar ile ortaya çıkar. Bazı fotoğrafçılar görüntüyü daha parlak bir görünüm vermek için gürültüyü artırırken, çoğu fotoğrafçı gürültüyü azaltmayı tercih ediyor. Bu yaygın olarak kullanılır, bu nedenle neredeyse tüm fotoğraf işleme programları gürültü azaltma özelliğine sahiptir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?