Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?



Dinamik bağlantı kitaplığı, Microsoft tarafından aynı anda Windows®'daki aynı bölüm bölümüne aynı anda erişilmesine izin vermek için kullanılan bir sistemdir. Bu, çoklu görevlerin etkin bir şekilde çalışmasının anahtarlarından biridir. 2010 yılında güvenlik KOSGEB kredi başvurusu araştırmacıları, dinamik bağlantı kütüphanesi sisteminin işleyiş yolundaki boşlukların hackerlar tarafından kullanılabileceğini keşfetti . Bu, uygulamaların kullanılabilirliğini etkilemeden nasıl düzeltileceğine dair bir ikilem yarattı.
Dinamik bağlantı kütüphanesinin çalışma şeklini anlamak için, Windows® ve yazılım uygulamaları arasındaki farkı anlamak önemlidir. Windows®, büyük ölçüde, programlar olarak da bilinen bireysel uygulamaların bilgisayarın işleme yeteneklerine erişme şeklini koordine eden bir işletim sistemidir . Windows® kendisi, uygulamaların birbirleriyle ve donanımla nasıl etkileşime girdiği konusunda kural kitabı veya kılavuz olarak etkili bir şekilde çalışan bir dizi bilgisayar kodudur.
Dinamik bağlantı kütüphanesi, uygulamaların Windows® kodunun tek tek bölümlerine erişip çalıştırabileceği sistemdir. Bir örnek, doküman yazdırmaktan sorumlu Windows® bölümüdür. Çoğu uygulamanın bu özelliğe bir noktada erişmesi gerekir, ancak uygulama başladığında, her uygulama ilgili kodu bilgisayar belleğine yüklediyse, kaynakların verimsiz kullanılması ve çakışmalara neden olabilir.
Bunu çözmek için, Windows® kodu belirli bir işlev için, bu durumda yazdırma, dinamik bağlantı kitaplığı veya DLL dosyası olarak bilinen küçük bir program olarak saklanır. Bir kullanıcı kelime işlemci gibi bir uygulamayı çalıştırıyorsa, bu dosya otomatik olarak İşkur işsizlik maaşı açılmaz. Bunun yerine, kelime işlemci sadece dosyayı açıp gerektiğinde etkinleştirir, bu durumda kullanıcı bir belgeyi yazdırmak istediğinde.
Tarihsel olarak, pek çok uygulama geliştiricisi, bilgisayarda tam olarak nerede bulunması gerektiğini belirtmekten ziyade, ilgili dinamik bağlantı kitaplığının adının ne olduğunu söyleyen kod yazdı. Bunu aşmak için, Windows®, tanımlanmış bir sıradaki konumların bir set listesini arayarak eksik DLL dosyalarını bulmak için ayarlanmış bir sisteme sahiptir. Bir DLL dosyası olarak gizlenen kötü amaçlı bir dosyanın doğru yere konması ve bu nedenle yasal dosyadan önce bulunması ve açılması durumunda bu teorik olarak kullanılabilir olsa da, bu durum bilgisayar korsanlarının bir makineye fiziksel erişime ihtiyaç duyması nedeniyle büyük bir güvenlik riski olarak görülmemiştir. Kötü amaçlı dosya yerinde.
2010 yılında, bilgisayar korsanlarının teorik olarak bu tür dosyaları uzak bir bağlantı üzerinden, yani İnternet üzerinden gerçekleştirebilecekleri keşfedilmiştir. Bu, düzinelerce Windows® uygulaması bu yöntemi kullanarak saldırılara karşı savunmasız kaldı. Güvenlik topluluğunun, her bir geliştiricinin harekete geçmesine neden olan yasal DLL dosyasının konumunu belirtmek için bireysel uygulamaların yeniden yazılmasının daha iyi olup olmadığı ya da Microsoft'un söz konusu dosyalar ile nasıl ilgileneceği Microsoft'un Potansiyel olarak uygulamaların düzgün çalışmamasına neden olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?