ICQ nedir?



ICQ, AIM, MSN Messenger veya Google Talk’un aksine bir anlık mesajlaşma istemcisidir. ICQ ICQ eski veya yeni arkadaşlar bulmak için uygun faizli konut kredisi kullanılabilir hangi yolla atıfta “seni aramak” ve onlarla iletişim, isim yerine kelime oyunu olduğunu, aslında bir initialism değildir.
Anlık mesajlaşma, 1970'lerin başından beri bir biçimde ya da başka bir şekilde var olmuştur. Bu dönemde insanlar bir merkezi bilgisayara bağlanarak UNIX gibi bir işletim sistemini çalıştırabilir, mesaj gönderebilir veya sosyalleşebilirler. Bu eski sistemlerdeki anlık mesajlaşma servisleri bazen iki kişi arasında doğrudan iletişim kurar ve bazen merkezi bir sunucu kullanırdı. Zamanla, anlık mesajlaşmanın bu formu daha az popüler hale geldi. Internet Relay Chat (IRC) gibi bazı formlar, modern mesajlaşmanın başlangıcına kadar çok popüler olmaya devam ediyor ve yine de büyük bir izleyiciye sahip.
AmericaOnline'ın selefi Quantum Link, kullanıcılar arasında anlık mesajlaşma şeklini benimsedi. Ve daha sonra, Amerika Online doğduğunda, America Online Anında Mesajlaşma bu hizmetin bir parçasıydı. Bu erken AIM, kesinlikle, grafiksel bir müşteri değildi, ama bugün bilinen birçok özelliği içeriyordu.
1996 yılında, Mirabilis adlı bir İsrailli şirket anlık mesajlaşma ürünlerini piyasaya sürdü: ICQ. Mirabilis esas olarak kurucunun babalarından ve diğer küçük yatırımcılardan finanse edildi. Şirket, geleneksel pazarlamaya çok az güvendi, bunun yerine müşterilere arkadaşları hakkında söyledikleri gibi viral etkiye bağlı olarak, arkadaşları da arkadaşlarına anlattı.
ICQ anlık mesajlaşma alanında bir yenilikçiydi. Gerçekten bir grafik kullanıcı arabirimi (GUI) kullanmak ve hemen hemen herkes için yüklemek ve kullanmak için ilk anlık mesajlaşma istemcisiydi. ICQ'nun hâlihazırda baskın anlık mesajlaşma müşterisi olduğu bir zaman vardı ve nokta-com yılları boyunca birçok şirket için bunlar ve müşteriler arasında tercih edilen bir iletişim tarzıydı.
Kullanıcı tarafından seçilen benzersiz ekran kimliklerini, AIM'nin kullandığı veya kullanıcının e-posta adresini kullanarak MSN Messenger ve Google Talk kullanımı olarak kullanmak yerine ICQ, her kullanıcı için benzersiz bir kimlik numarası (UIN) oluşturdu. Bu, bir ICQ kullanıcısının hesap adı, e-posta adresi, gerçek adı, ana şehir adresi hakkındaki her bilgi parçasını değiştirmesine ve aynı birincil kimliğe sahip olmasına izin verir. UIN numaraları yeni kullanıcılar eklendikçe ardı arttıkça, bazı çevrelerde bir kişinin ICQ numarasının uzunluğu, çevrimiçi "sokak kredisi" nin bir işareti olarak ele alınmaktadır. Örneğin, beş haneli bir UIN ile bir kullanıcı, açıkça bir erken evlatlıktır. İlk yüz bin kullanıcılardan biri olduğu için. Daha fazla ICQ kullanıcısının daha eski bir UIN edinmesine olanak tanıyan beş ve altı haneli UIN'ler genellikle eBay'de satışa sunulur.
1997 yılında America Online, grafiksel anlık mesajlaşma AIM'i piyasaya sürdü. 1998 yılında, ICQ oluşturulduktan sadece iki yıl sonra, America Online, hiç bir gelir elde etmese de, programı Mirabilis'den 407 milyon dolara satın aldı. Bu, en kolay kredi kartı veren banka Google Talk’un ve MSN Messenger’ın pazar payını yakalamaya başlayana kadar AmericaOnline’ın anlık mesajlaşma üzerinde sanal bir hegemonyaya sahip olmasını sağladı .
ICQ hala var ve hala düzenli olarak güncelleniyor. Müşteri, modern mesajlaşma standartlarına uygun olarak tutuldu ve şimdi smilies, çok kullanıcılı sohbetler, e-posta desteği, SMS yeteneği ve dosya aktarımı gibi özelliklere sahip. AIM, Google Talk ve MSN Messenger tarafından yapılan spam ve agresif pazarlama kampanyaları nedeniyle oldukça büyük bir sorun nedeniyle kısmen de çok popüler olan mevcut hizmetlerle ilişkilidir - ICQ artık baskın mesajlaşma istemcisi değildir. Hayatta kalmaya devam etmesine rağmen ve belki bir kez daha inovasyona girecek olsa da, şu an için göreceli bir uyuşukluk halinde kalmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?