İkili Desen Nedir?



Bilgisayar grafiğinde " ikili desen" terimi iki anlamdan birine sahip olabilir. Bir tür görsel desen oluşturmak için iki veya daha fazla sayı üzerinde ikili veya bitsel matematik işlemleri kullanılarak üretilen bir görüntüye başvurabilir. Aynı zamanda, genellikle bir bitmap görüntüsü gibi bir bayt dizisinde saklanan sadece doğru veya yanlış piksel kredi notum düşük nasıl kredi çekerimdeğerlerinden oluşan herhangi bir görüntü veya sekans olabilir. Her iki durumda da, son görüntü, bir görüntüdeki bir veya daha fazla pikselle doğrudan ilişkili olan bir bayt dizisinin bitlerinin işlenmesiyle üretilir. İkili bir modelin kullanımlarından bazıları, maskeleme, yordamsal doku oluşturma, karakter depolama ve görüntüleme ve tam renkli bir görüntünün aksine simge benzeri bir sembol gerektiren diğer görsel işlemleri içerir.
Bir çeşit doku yaratma anlamında, bir sayı veya sayı dizisine bir bitsel işleç uygulayarak ikili bir desen oluşturulur. Bit bazında operatörler arasında, ve, veya, ve özel veya (XOR) değil, bitlerin, iki sekansın alma ve işlenen bit her durumuna göre bir doğru veya yanlış değerinin saptanmasıyla çalışır. Olağan sonuç, belirli bir uzunluktaki bir tamsayıdır , bir ekran üzerindeki renklerle ilgili kırmızı, mavi ve yeşil değerlere bölünebilir veya bir renk tablosuna bir indeks olan tek bir bayt olarak kullanılabilir.
Yinelenen ikili bir desen oluşturmak için ikili operatörler ile kullanılabilecek bir sayı dizisi oluşturmak için farklı algoritmalar, döngüler veya başka faktörler kullanılabilir. Bunun bir örneği bir programda X'in bir pikselin X koordinatını ancak sekiz ile eşit bölünebiliyorsa görülebilir. Bu, ekranda 8 piksel aralıklı ve X koordinatı arttıkça parlaklıkta artış gösteren ikili dikey şeritler oluşturacaktır. Bitsel işlemlerin maskeleme doğası, kalıbın, katı çizgilerin gelir belgesiz kredi veren bankalaraksine altta yatan renklerin parlaklaştırılmış veya ters çevrilmiş alanları olarak görünmesine neden olmak için mevcut herhangi bir görüntü veya renk şemasına uygulanabileceği anlamına gelir.
"İkili model" teriminin başka bir kullanımı, görüntüleri genellikle bir baytın bitleri olarak ikili bir şekilde depolamayı içerir. Görüntü çizildiğinde, bayt dizisi, bir renk bilgisi kaydedilmesine rağmen, her bit, çizilecek bir piksele karşılık gelen bir ızgara gibi muamele edilir. Bu teknik, metin modunda farklı karakterlerin nasıl çizileceği, her bir karakterin 8 bit genişliğinde ve 8 bit yüksekliğinde, çizildiğinde ekranda 8 piksellik bir kareye dönüştüğü bilgisini saklamak için erken işletim sistemlerinde kullanıldı. Bazı uygulamalar, bir fare işaretçisinin şekli gibi simgeleri depolamak için ikili bir desen kullanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?