İlk Bilgisayar Fare Neler Yapıldı?



İlk bilgisayar faresi 1964'te Douglas Englebart tarafından geliştirildi. Ahşap bir kabuktan oluşuyordu ve bir devre kartı içeriyordu. Farenin altından iki metal tekerlek çıkıntı yaptı ve tahta üzerinde harekete geçen hareketi üretti. 1972'ye gelindiğinde, kredi notum düşük nasıl kredi çekerimtasarım ahşap kabuğun yerine plastik konularak ve iki metal jantın yerine plastik bir bilye kullanılarak yükseltildi. İkinci tasarım, bir top fare olarak biliniyordu ve 1990'larda popüler hale getirilen fare tasarımlarının temeli olarak hizmet ediyordu.
Bilgisayar fare hakkında daha fazla gerçek :
İlk optik bilgisayar faresi 1980 yılında üretildi, ancak o zaman seri üretim için çok pahalı kabul edildi. 1998 yılına gelindiğinde, mikrodenetleyici işlemindeki yenilikler maliyet engellerinin çoğunu ortadan kaldırmış ve rekabetçi bir fiyata satılabilen tamamen işlevsel bir optik fare üretmeyi mümkün kılmıştır .
İlk lazer fare 2004 yılında Agilent Technologies tarafından üretildi. Bu özel optik fare tasarımı, diğer modellerde kullanılan ışık yayan diyot (LED)gelir belgesiz kredi veren bankalar teknolojisi yerine küçük bir lazer kullanıyor .
İlk bilgisayar faresi tek bir düğme ile yapılandırıldı. 1964 ve 2000 yılları arasında çeşitli fare tasarımları iki ila beş düğmeyi içeriyordu. Üç düğmeli tasarım, kullanımda en popüler olanlardan biridir ve sol düğme genellikle sağ elini kullanan kişiler için birincil kontrol düğmesi olarak kabul edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?