İnternet Davaları Nedir?



İnternet davaları, İnternet'e özgü davranışlardan kaynaklanan uyuşmazlıkları ifade eder. Artan sayıda hukuk firması ve hukukçu uzmanları, Word WideWeb’de meydana gelen artışların ve isyanların artması nedeniyle internet davalarında uzmanlaşıyorlar. Genel olarak, internette yürütülen davranışlardan kaynaklanan her türlü dava, kredi notum düşük nasıl kredi çekeriminternet davalarına yol açabilir, ancak bazı davranış ve davalar diğerlerine göre daha sık görülür.
İnsanların İnternet üzerindeki davranışları, başka yerlerde davranışları yöneten kurallara tabidir. Bu nedenle, başka herhangi bir ortamda yapıldığında hukuki davalara yol açacak aynı davranış ve faaliyet türleri de internette gerçekleştirilen davranışlar için de geçerlidir. Sonuç olarak, internet davaları genellikle dava için dava sebebi olarak standart ortak hukuk ilkelerine dayanır .
İnternet üzerinden ortaya çıkan sorunların yaygın örnekleri arasında telif hakkı ihlali ve hakaret bulunmaktadır. Bu meseleler, ortak hukuk davalarının yanı sıra var olan federal telif hakkı koruma tüzüklerinden kaynaklanmaktadır. Başka herhangi bir ortamda olduğu gibi, bireylerin telif hakkıyla korunan materyalleri uygun izin ve atıfta bulunmadan kullanmaları yasaktır ve İnternet'teki diğer kişilerin karakterlerini karalamak yasaktır.
Telif hakkı ihlali , herhangi bir sayıda internet sitesinde ortaya çıkabilir. İçeriğin veya diğer telif hakkı alınmış materyallerin çalınmasını içerebilir. Bu hırsızlık diğer web sitelerinden de olabilir, ancak aynı zamanda internette yasadışı olarak yeniden basılan kitaplar, gazeteler veya diğer telif hakkı alınmış materyaller şeklinde de olabilir.
İnternet üzerindeki hakaret, genellikle sosyal medya sitelerinde bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır . Bir blogda veya sosyal medya sitesinde yanlış ve iftira içeren ifadelerin yazdırılması İnternet davalarına neden olabilir. E-posta ve web sayfaları da dahil olmak üzere, herhangi bir internet ortamından yanlış bilginin dağıtılması, aynı zamanda, hakaretin yasal ve genel kanunun tanımını yerine getirmesi koşuluyla, iftira niteliğindedir .
İnternet davaları standart davalara benzer birçok şekilde olsa da, Internet'in doğası gereği bazı özel sorunlar sıklıkla mevcuttur. Örneğin, dünyanın herhangi bir yerinde yasa dışı bir hakaret veya telif hakkı ihlali meydana gelebilir. Bu, yargı sorunlarına yol açar.
Bir davanın dinlenmesi için mahkeme , taraflar üzerinde yargı yetkisine sahip olmalıdır . Bir devlette bir birey başka bir ülkede yaşayan bir kişiye zarar verirse veya zarar verirse, mahkeme diğer eyalette yaşayan kimselere gelip duruşma emri veremez. Mahkeme, şahsi yargı yetkisine sahip olduğunu kanıtlamak zorunda kalacak -gelir belgesiz kredi veren bankalar ki bu kişi üzerinde yönetme yetkisi.
Bu insanlar internet üzerinden hırsızlık yaptıkları zaman daha da zorlaşıyor. Davacılar, mahkemenin yargı yetkisine sahip olduğunu ispatlamaya çalışabilir, çünkü kişinin eylemleri bireyleri mahkemenin yargı yetkisi dahilinde etkilemiştir. Ne yazık ki, bu durum bir mahkemenin, bir davacının uzak bir davalı tarafından mağlup edildiği bir İnternet davası davası açmasına izin vermek için her zaman yeterli olmayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?