İnternet Tanısı Nedir?



İnternet tanısı, kullanıcının bilgisayarının işlevlerini ölçmesine yardımcı olan bir sınama veya bir dizi testtir. Genellikle bir kullanıcı İnternet bağlantısı sorunu yaşadığında veya bilgisayar sorun giderme işleminde bulunmak istediğinde gerçekleştirilir. kredi notum düşük nasıl kredi çekerimGerçekleştirilen belirli testler büyük ölçüde İnternet tanılama aracına veya seçilen araçlara güvenir.
Bazı bilgisayar tanılama şirketleri çevrimiçi tanılama sunmak için web siteleri kurmuştur. Bu şirketler tarafından sağlanan internet teşhis testleri arasında İnternet hız testleri, ping testleri, ayarlar testleri, hat kalite testleri ve Voice over Internet Protocol ( VoIP ) bant genişliği testleri yer alabilir. Internet Protokolü (IP) adres araçları gibi bilgisayarların belirlenmesine yardımcı olan temel testlerin yanı sıra daha karmaşık İnternet tanılama testleri de mevcut olabilir.
Her test farklı bir işleve hizmet eder. Örneğin, bant genişliği testleri, makinelerinin İnternete ne kadar hızlı veri alıp verebileceğini ölçmek isteyen bilgisayar sahipleri için yararlıdır. Ping testleri, kullanıcıların düşük bilgisayar performansının bir bilgisayara, Internet bağlantısına veya Internet trafiğine atfedilip yüklenemeyeceğini belirlemesine yardımcı olabilir. Ayarlar testleri, kullanıcıların kararlı bağlantılarını kolaylaştırmak için ağ ayarlarını optimize etmelerine yardımcı olabilir. Benzer şekilde, bir İnternet tanılama testi ağ yöneticilerinin ağ güvenliğini en iyi şekilde optimize etmesine yardımcı olabilir .
Bir kullanıcının seçtiği İnternet tanılama aracının türü, hangi tür testlerin kullanılacağını belirleyecektir. Temel işlevler, ortalama İnternet tanılama aracında yer alırken, bir paketin parçası olarak daha karmaşık araçlar sunulabilir. Kullanıcının belirli bir sunucuda oturum açan diğer kullanıcıların bilgilerini görmesine izin veren özellikler bulmak nadir değildir. Belirli bir aralıkta IP adreslerinin ana bilgisayar adlarını ve konumlarını belirleme ve sorgulanan bir ana bilgisayar için ağ hizmetlerini görüntüleme, bu araçların kullanımıyla da gerçekleştirilebilir.
İnternet Servis Sağlayıcısı (ISP) müşteri hizmetleri temsilcisinin yardımıyla birçok internet tanılama işlevi gerçekleştirilebilir . Tipik olarak, İnternet bağlantısı sorunu yaşayan müşteriler, ISS'nin müşteri hizmetleri departmanını arayacak ve bilgisayar gelir belgesiz kredi veren bankalarsorun giderme konusunda yardım için teknik destek alanında biriyle konuşacaklardır. Bu temsilciler sorunu çözebilir olsa da, çoğu problemin uygun bir yazılımla bir bilgisayar kullanıcısı tarafından tanımlanması ve onarılması kolaydır.
Kullanıcıların kişisel hesaplar oluşturmalarına izin veren İnternet tanılama şirketleri, tanılama testlerini ve sonuçlarını kaydedebilir. Bu, bilgisayarlarının işlevselliğini takip etmek isteyen kullanıcılar için yararlı olabilir. Ayrıca, kullanıcıların karşılaştığı sorunlar hakkında ayrıntılı bilgi isteyen bir teknik destek temsilcisiyle görüşürken de işe yarayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?