InterNIC nedir?



İnter net N Ğ I aberler C girmek (InerNIC) bir zamanlar alan adları ve için yönetim organı olan Internet Protokolü (IP) adresleri, ama onun görevleri İnternet tarafından kabul edildi Corporation'ın Tahsisli Sayılar ve İsimler (için ICANN , 18 Eylül 1998'de üzerine) kredi notum düşük nasıl kredi çekerimInterNIC web sitesi artık halkı alan adı tescili hakkında eğitmek için bilgilendirme amaçlı bir çıkış görevi görmektedir.
InterNIC, internetin şekillendirilmesinde eline sahip olan birçok varlıktan sadece biridir. İnternetin kökleri , 1960'larda Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve merkezi bir merkez ya da kafa olmadan yedek bir ağ oluşturmayı amaçlayan bir AR- GE projesi olan ARPANET'e geri dönüyor . Atomik grev gibi felaket bir felakette, ağ askeri ve devlet kurumlarına iletişim için hayati bir yol sağlıyordu.
ARPANET'in geliştirilmesi ve İnternet'e evrilmesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile başlayan çok sayıda akademik ve kurumsal katılımcılığa katılmıştır; Utah Üniversitesi; Berkeley, Santa Barbara ve Los Angeles'taki Kaliforniya Üniversiteleri; diğerleri arasında Standford Araştırma Enstitüsü (SRI) ve Sistem Geliştirme Şirketi. ARPANET'in büyüdüğü gibi, Savunma Bakanlığı, (diğer kuruluşlara alt yüklenici olan) üçüncü taraf örgütlerini, alan adlarını ve IP'leri tahsis etmek gibi lojistik ihtiyaçları çalıştırmak ve bu görevlerin üstesinden gelmek için daha verimli yolların geliştirilmesini üstlenmekle da bir anlaştı .
SRI'da bulunan Ağ Bilgi Merkezi (NIC), ağ lojistiğini denetlemek için oluşturulan ilk kurumdu. NIC daha sonra 1972'de Internet Atanan Numaralar Kurumu (IANA) tarafından değiştirildi.
1992'ye gelindiğinde, internetin büyümesinin çoğu askeri olmayan sektördeydi ve askeri olmayan kayıt yönetimini ele geçiren bir ihale savaşı, Savunma Bakanlığını askeri olmayan büyümeyi finanse etmekten kurtardı. ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) bu ihale savaşını kazandı.
NSF, 1993 yılında InterNIC'i alan adı ve IP adresi yönetimini devralmak için oluşturdu . NSF, yönetimin üç ana alanını imzaladı: kayıt, veritabanı ve bilgi hizmetleri. Bunlar sırasıyla Network Solutions, AT & T ve General Atomics'e gitti. General Atomics kısa sürede sözleşmesel uyuşmazlıklardan diskalifiye edildi ve AT & T bilgi hizmetlerini üstlendi.
1998'e kadar ICANN, IANA ve InterNIC'i yeniden düzenledi ve alan adlarını yönetme görevi, rekabeti teşvik etmek için özelleşmiş kuruluşlara açıldı. gelir belgesiz kredi veren bankalarBu hareket oldukça tartışmalıydı ve çok fazla çevrimiçi tartışmanın kaynağıydı.
Bugün InterNIC hala ICANN tarafından işletilmektedir. Ziyaretçiler, Whoisveritabanını kullanarak alan sahipliğini araştırmak veya yanlış girdilerin InterNIC'lerini bildirmek için bir Veri Sorun Raporu Formu oluşturmak için siteyi kullanabilirler . Akredite Edilmiş Kayıt Şirketi Dizini, kayıt memurları için iletişim bilgilerini sağlar ve Kayıt Şirketi Sorun Rapor Formu, bir kayıt memuruna karşı şikayette bulunmak için kullanılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?