IP Adresi Sahteciliği nedir?



IP adres sahteciliği , bir e-postanın veya dosya göndericisinin gerçek kimliğini gizlemek amacıyla IP paketlerinin oluşturulmasını içeren bir işlemdir . kredi notum düşük nasıl kredi çekerimIP adresi sahteciliğinin bazı meşru amaçları olsa da, süreç daha çok, sahibinin izni olmadan hesapların ve mali bilgilerin kullanılmasını mümkün kılan kişisel bilgilerin toplanması için bir araç olarak kullanılmaktadır. Genel olarak, sahtecilik etik dışı olarak incelenir.
Adres sahteciliği , görevi gerçekleştirmek için temel Internet protokolünü kullanır. Esas olarak, IP, İnternet'teki tüm veri türlerinin iletimi için bir temel sağlar ve verilerin sunucu gibi çeşitli bilgisayar ağ ekipmanlarında sona erdirilmesine izin verir. Veriler, bir adresle birlikte bir posta adresi üzerinden gönderilen bir mektupta teslim adresinin ve iade adresinin kullanılmasına benzer bir şekilde, bir adres ve aynı zamanda hedef adres ile tanımlanır. Kaynak adresin ve sahte veya sahte adresin yerine konulması, verilerin menşe noktasına geri çekilmesini zorlaştırır.
IP adres sahteciliğinin yaygın uygulamalarından biri, alıcının bildiği ve güvendiği şirketlerden veya kuruluşlardan görünen e-postaları göndermektir. Genel olarak, sahte gönderiler bir e-posta biçiminde olacaktır. E-posta genellikle alıcıya kuruluşla olan hesabının ihlal edildiğini bildirir ve e-postada sağlanan bir bağlantıyı kullanarak hesaba giriş yapmak gerekir. Bağlantıyı tıkladıktan sonra, alıcı kuruluşun logosunu bile içeren resmi bir giriş sayfası gibi görünür ve giriş bilgilerini girmesi istenir.
IP adresi sahteciliği yaklaşımı sonucunda, sahtecinin kaynağı tarafından kullanılabilecek giriş bilgilerinin toplanması mümkündür. Bu, e-posta hesaplarına girme ve kullanma yeteneğini içerebilir. Çoğu zaman, giriş bilgileri, bankanın kendi amaçları için gelir belgesiz kredi veren bankalarkullanmaya devam edeceği banka hesapları veya kredi kartı hesaplarıyla ilişkilendirilir . Sahte kurban, normal olarak, yetkisiz kredi kartı masrafları görünene veya banka hesabının boşaltılmasına kadar olanları fark etmiyor.
Birçok şirket, müşterinin sadece bir kullanıcı adı ve paroladan daha fazla veri girmesini gerektiren gelişmiş erişim sistemlerinden yararlanır . Buna ek olarak, çoğu işletme ve banka müşterilerini, bir işletmeden kaynaklandığını iddia eden bir e-postada bulunan bir bağlantıya asla tıklamayacakları konusunda uyarır. Şirketler, müşteri ile ilgili konularda yasal e-postalar gönderdiklerinde, normalde müşteriye bir tarayıcı penceresi açmasını ve müşterinin normalde yaptığı gibi iş web sitesine gitmesini ister. Bu yaklaşım, bir IP adresi sahtekarlık şeması için düşme olasılığını ve bilinmeyen bir kaynağa gizli bilgileri ifşa etmeyi etkili bir şekilde engellemektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?