Işıklı Klavye Nedir



Işıklı klavye, LED ışıkları ile arkadan aydınlatılır, böylece tuşları görmek için harici ışıklara gerek kalmaz. Dokunarak yazamıyorsanız, aydınlatılmış klavye, loş ışıklı odalarda çalışmak veya oyun oynamak için çok kullanışlıdır. Çoğu model, bilgisayara veya kredi notum düşük nasıl kredi çekerimdizüstüne bağlanmak için bir Evrensel Seri Veri Yolu (USB) bağlantı noktası kullanır ve klavyeyi belirli bir açıda ayarlamak için iki, arka, bir inç (2,54 cm) desteklere sahiptir.
Küçük dizüstü bilgisayar boyutundaki modellerden standart, oyun ve büyük multimedya klavyelerine kadar yanan klavyeler için birçok boyut ve düzen vardır. Bununla birlikte, aydınlatılmış bir klavyeyi tasarlamanın sadece iki temel yolu vardır: ya bir panoyu aydınlatın ve anahtarlarda siyah yazı kullanın; veya opak klavyeler kullanın ve bunun yerine tuşlardaki karakterleri aydınlatın. Her iki tür klavyenin de avantajları ve dezavantajları vardır ve bu da kişisel tercihlere göre daha iyidir.
Klavyenin siyah harflerle net olması durumunda, tüm klavye ışıldadığı için yanarken yeterli miktarda ışık patlar. Bazı insanlar ekstra ışık bulabilirler, bu modeller anahtarların daha iyi görmesine yardımcı olurken, diğerleri sadece görsel olarak çekici olduğunu düşünebilir. Diğerleri bu modellerin beğenisine göre çok fazla ışık attığını görebilir ve parlak bir klavyeye bakmak, hassas veya yorgun gözlere zarar verebilir.
Işıklı klavyenin diğer tipi siyah veya kemikte standart görünümlü opak klavye kullanır. Klavye arkadan aydınlatıldığında, tuşlardaki karakterler parlar veya parlar. LED arka ışığı, tuşların arasında, ana karta göre onları gösteren bir ışık ızgarası oluşturur. Bu klavyeler genel olarak daha az ışık saçar, ancak görme engelli bazı kişiler ışıklı karakterleri aydınlatılmış tuşlardan daha zor bulabilirler.
Birçok ışıklı klavye oyun pazarına yöneliktir ve özel navigasyon veya programlanabilir tuşlar içerir. Bazı modeller, özel işlevlere ve ortam düğmelerine uyum sağlamak için standart klavyelerden daha geniştir ve birçoğunda değişen ortam ışığı koşulları için ayarlanabilir arka ışık seviyeleri gibi gelişmiş özellikler bulunur.
Standart QWERTY veya harflerin yerleştirilmesinin yanı sıra , birçok özel veya satış sonrası klavye, kartın kullanım kolaylığını iyileştirmek için umulan anahtarların konumunu veya boyutunu değiştiren tasarımları içeriyor. Tipik bir yerleşime veya bir şablona zaten alışkın olan bir kişi için, standart olmayan bir klavyeyi kullanarak bir öğrenme eğrisi gelebilir ve bazen öğrenme eğrisi öder ve yeni düzen daha dostça olur. Bununla birlikte, gelir belgesiz kredi veren bankalarbelirli yerlerde belirli tuşları tercih ederseniz, aydınlatılmış bir klavyenin parlaklığını izlerken yerleşimi kontrol ettiğinizden emin olun.
Arkadan aydınlatmalı klavye, tüm tuğla-harç bilgisayar prizlerinde bulunmayan özel öğelerdir. Ancak, birçok çevrimiçi mağaza bu popüler ürünleri stoklar. Maliyet, özelliklerine bağlı olarak büyük ölçüde değişir, çoğu modelde 20 ila 100 ABD Doları (USD) arasında fiyatlandırılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?