İşlevsel Bağımlılık Nedir?



Veritabanı normalleştirmesinde önemli bir bileşen olarak , veritabanı veya işlevsel bağımlılık, bir değerin herhangi bir kesinti olmaksızın sekanstaki bir sonraki değere düzgün geçişe izin verdiği bir durumdur. Bu tür bir durum söz konusu olduğunda,kredi notum düşük nasıl kredi çekerim veri tabanı içerisindeki bilgi akışı herhangi bir gecikme veya sorun olmaksızın devam eder ve verinin bütünlüğü korunur. İşlevsel bağımlılık, ilişkisel veritabanlarının oluşturulması ve işleyişinde çok önemlidir , çünkü süreç, bir değeri veya diğer ilgili değerler ile veri tipi ile kolay ilişkiyi içerir.
İşlevsel bağımlılığın nasıl işlediğini anlamanın en kolay yollarından biri, Amerika Birleşik Devletleri'nin her bir vatandaşına rutin olarak verilen Sosyal Güvenlik numarası gibi devlet tarafından verilmiş bir kimlik numarasının kullanımını dikkate almaktır. Bu numarayı bir kimlik aracı olarak kullanarak, işverenlerin bu numaraya sahip olan kişiye ilişkin bilgilere erişmesi mümkündür; Potansiyel kredi verenler ve diğer alacaklılar, bir başvuru sahibine ilişkin ilgili finansal bilgilere erişmek için bu numaradan yararlanabilir ve bu rakam, değerlendirilen ve ödenen vergiler, bir yıldan bir yıla kadar gelir seviyeleri gibi bilgilere erişmek ve devlet destekli emekliliğin hesaplanmasını mümkün kılar. Bireyin iş gücünden çıktıktan sonra nihayetinde yararlanacağı yararlar. Çoğu durumda,
Veri tabanı geliştirme ve operasyon kapsamında, işlevsel bağımlılık, kullanıcıların istenen bilgiyi almak için sırayla girebilecekleri bir değer girmelerine izin vermektedir. Örneğin, bir satış elemanı, bir şirket müşterisiyle ilişkili kişilerle ilişkili tüm kayıtları almak için şirket adının değerini girebilir. Benzer bir şekilde, bir satış gezisi planlayan satış elemanı, gelir belgesiz kredi veren bankalarvarış noktası yakınında bulunan tüm müşterilerin isimlerine ve iletişim bilgilerine erişme aracı olarak bir şehir adı girerek, bu müşterilerle randevuları düzenlemeyi kolaylaştırabilir.
Bir sistemin fonksiyonel bağımlılığı nasıl sağladığının kesin yapısı, ilgili uygulamaya göre değişebilirken, sonuç yine de aynıdır. Bir değer, bir diğeri ile ilgili olup, gerekli bilgilere nispeten kolaylıkla erişilmesini mümkün kılar. Basılı dosyaların eski yöntemine güvenmek yerine, veritabanlarında saklanan çok fazla kayıtla, bu tür ilişkisel bağımlılık, ilgili verilerin konumlandırılması ve kullanılması için çok önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?