Missouri Devlet Mottosu Nedir?



Missouri'nin devlet sloganı “SalusPopuliSupremaLexEsto” dır. Bu Latince ifade “halkın refahı yüce hukuktur” anlamına gelir. Başka bir çeviri varyasyonu “İnsanların iyiliği yüksek hukuk olsun.” devlet sloganı Roma avukat ve filozof MarcusCicero'nunfaizsiz kredi veren bankalar çalışmaları kökenli de legibus veya yasalar İngilizce.
Missouri'nin devlet sloganı 1822'de resmen kabul edildi. Missouri Genel Kurulu tarafından o yılın 11 Ocak günü kabul edilen Missouri Eyaleti'nin Büyük Mührü'nde yer aldı. Birçok sembolizmden oluşan mühür, Yargıç Robert William Wells tarafından tasarlandı. İlk çemberin kenarlarında yazılmış “Missouri Eyaleti'nin Büyük Mührü” ile dairesel bir şekle sahiptir.
İkinci çevrede, Missouri'nin ABD'deki 24. devlet olarak durumunu simgeleyen 23 küçük yıldız ve bir büyük yıldız var. İki büyük boz ayı, Missouri'nin vatandaşlarının cesaretini ve devletin gücünü simgeleyen iç çemberin dış kenarlarında durmaktadır. İki grizzlies, Missouri'nin devlet sloganının yazılı olduğu bir kayanın üzerine oturtuldu.
Devlet mührü ile ilgili diğer ilginç gerçekler , ikiye ayrılan iki ayı arasındaki kalkanın görüntüsünü içerir. Sol tarafta “United WeStand” yazıtı, sağ tarafta ise “Bölünmüş Düşüyoruz” yazısı yer alıyor. Kaymanın altında, Missouri'nin devlet sloganı olarak kullanılan sözlerin altında, 1820 yılını temsil eden “MDCCCXX” Romen rakamı yer alıyor. Missouri’nin resmi olarak bir devlet olarak faaliyete geçtiği yerdi.
Bayrak ayrıca, Missouri'nin devlet sloganıyla mühürün tasvirini de taşıyor. Mavi, beyaz ve kırmızı olan üç yatay çizgiye sahiptir. Resmi devlet sloganı dışında Missouri de kredisiz borç pararesmi olmayan takma adlara sahiptir. Mesela “Bana Göster”, “TheBullionState” ve “TheMother of The West” olarak da bilinir.
Missouri'nin başka resmi devlet sembolleri vardır . Resmi devlet kuşu Missouri katili iken, resmi devlet kuşu bluebird. Missouri'nin resmi devlet su hayvanı paddlefish ve resmi devlet balıkları kanal yayın balığı. Devlet ağacı çiçekli olan kızılcık devlet somun ağacı doğu siyah ceviz ağacı ise,.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?