Montana neden Hazine Devleti Oldu?



Montana, bir tanesi Hazine Devleti olan birçok takma addır. Montana'nın resmi takma adı olan Hazine Devleti, devlet içinde bulunan altın ve gümüş gibi maden kaynaklarını ifade eder. Sonunda, devam eden madencilik, bakır, granat ve platin de dahilfaizsiz kredi veren bankalarolmak üzere eyaletteki diğer minerallerin keşfine yol açtı. Montana'nın mineral zenginlikleri, devletin, devletin akik ve safir olan iki resmi mücevherine kadar uzanan bir tanımlama faktörüdür . Resmi devlet sloganı , madensel zenginliği de gösterir. Oro y Plata , İspanyolcada “altın ve gümüş” anlamına gelir.
Hazine Devleti, Montana'nın resmi takma adı olmasına rağmen, devlet, BigSky Country gibi çeşitli takma adlarla da bilinir. Bu rumuz AlfredBertramGuthrieJr. adlı kitabı BigSky'dan geliyor ve devletin geniş açık peyzajı ve muazzam ufuk çizgisine işaret ediyor. Turizm tanıtımında 1960'larda bu takma adı kullanmaya başlayan Montana Eyaleti Karayolu Departmanıydı. Takma çekiş kazandı ve Montana eyalet plakalarına bile kondu; Devletin resmi mahallesinde bile var.
Hazine Devleti ve Büyük Gökyüzü Ülkesi'nin yanı sıra, yıllar boyunca Montana'ya verilen diğer takma isimler Bonanza Eyaleti, Shining Dağlar Bölgesi ve Stubbed-Ayak Devleti'dir. Tıpkı Hazine Devleti takma adı gibi, Bonanza Eyaleti Montana'nın kaynaklarını yansıtıyor. Parlayan Dağlar Ülkesi, ülkenin batısındaki Rocky Dağları üzerindeki ışıltılı karı ifade eder, ancak bazıları için orada bulunan minerallerle de ilgili olabilir. Stubbed-ToeState oldukça sıradışı bir takma addır ve kökeni çoğunlukla bilinmemektedir. Bir spekülasyon, bu takma adın dağlara ve kredisiz borç parayürüyüşçülere yönelik tehlikelerine işaret etmesidir.
Genel olarak, devlet takma adları, diğer devlet sembolleriyle birlikte , kendi devletiyle gurur duymayı ve devleti başkalarına tanıtmayı amaçlar. Montana'nın devlet sembolleri, hayvanlarından coğrafi özelliklerine, tarihine kadar, devletin yaşamını ve güzelliğini kutlar. Resmi bir devlet takma adının yanı sıra, Montana resmi devlet hayvanı, kuşu ve balığının yanı sıra devlet çiçeği , otu ve ağaca da sahiptir. Özellikle devletin bir devlet sembolü olan devlet mührü, devletin dağlarındaki, dağları, ağaçları ve Missouri Nehri gibi coğrafi özelliklerini gösteren gururunu sergiliyor . Bu manzaranın ön cephesinde, devlet mührü devletin çiftçilik geçmişini ve önemli madencilik tarihini bir seçim, pulluk ve kürek görüntüleri ile gösteriyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?