Uzak Masaüstü Protokolü nedir?



Uzak Masaüstü Protokolü (RDP) bir bilgisayarda bir kullanıcı görmek ve başka ekranı kontrol edebilirsiniz hangi uzak masaüstü bağlantıları etkinleştirmek için Microsoft® tarafından geliştirilen bir protokoldür. RDP, Microsoft'un Uzak Masaüstü Hizmetleri, bir dizi uzak masaüstü uygulaması için yetki veriyor. Protokol, bir istemci ve sunucu arasında neredeyse her tür ağda haberleşmeye izin verir ve şifreleme , bant genişliği kısıtlaması ve yük dengeleme işkur doğum parasıözelliklerine sahiptir. RDP kullanan uzak masaüstü yazılımı, çeşitli platformlar için kullanılabilir ve diğer bazı Microsoft ürünlerindeki sahnelerin arkasında kullanılır.
Bir protokol, farklı bilgisayarlar arasındaki iletişimi yöneten bir dizi kural ve standart davranışlardır. Uzak masaüstü protokolü durumunda, bu kurallar, bir bilgisayarın ekranındaki görüntünün başka bir bilgisayarda görüntülenecek ağ bağlantısı üzerinden nasıl kodlandığını ve gönderileceğini belirler. RDP, Microsoft®'un Uzak Masaüstü Hizmetleri olarak bilinen uzak masaüstü yazılımı için temel oluşturur. Bir terminal olarak da bilinen bir istemci sistemi ana bilgisayara kaydedildikten sonra, ana bilgisayarın ekranını görüntüler ve kullanıcıların ana makine üzerindeki dosyalara, uygulamalara ve diğer kaynaklara erişmesine izin verir.
Protokoller genellikle tabakalar açısından düşünüldüğünde, en düşük tabakalar daha yüksek olanlar için bir temel görevi görür. Uzak masaüstü protokolü, bunun altında birkaç katmana dayanması anlamına gelen bir uygulama katmanı protokolüdür. Bu ayrıca, RDP'nin birçok farklı ağ bağlantısı türünde kullanılabileceği anlamına gelir, çünkü uygulama katmanı protokolleri, ağ işlevselliği için alt düzey ağ ve bağlantı protokollerine güvenir.
Dinlemeyi önlemek için, uzak masaüstü protokolü ağ üzerinden göndermeden önce verileri şifreler. Protokolün sürümüne bağlı olarak değişen şifreleme seviyeleri kullanılabilir. Windows® 2000 ve XP’de bulunan bazı RDP sürümleri, bu şifrelemeyi işkur kredi başvurusuatlatabilecek bir saldırıya karşı savunmasızdır; Bu işletim sistemlerine sahip kullanıcılar, yazılımlarını güncellemek isteyebilirler.
Uzak masaüstü protokolü, yavaş veya güvenilmez bağlantıdaki performansı artırmak için çeşitli özellikler de sunar. Yeni veriler sadece ekranda bir şey değiştiğinde gönderilir, bu da bir değişikliği yorumlamak için birkaç bilgi paketine ihtiyaç duyulur. Daha az renk kullanmak bir bağlantıyı hızlandırabilir ve RDP de verileri sıkıştırabilir. Keskin tarafta, birçok eşzamanlı bağlantıyı kabul eden sunucularda eşit olarak dağıtmak için yük dengeleme özellikleri desteklenir.
Uzak masaüstü protokolünü destekleyen istemci yazılımı, XP'nin ilerideki tüm Windows® sürümlerinde bulunur; Microsoft® ayrıca Mac® için bir RDP istemcisi sunar. Sunucu yazılımı, Microsoft® tarafından sunulan çoğu sunucu işletim sisteminde ve Windows®'ın bazı profesyonel düzeydeki lezzetlerinde bulunur. RDP, tescilli bir protokol olmasına rağmen, Linux ve diğer Unix® benzeri işletim sistemleri için tsclient gibi birkaç istemci uygulaması mevcuttur. Bir bilgisayardan bir Xbox 360®'a akışını sağlayan yazılım gibi bazı diğer Microsoft ürünleri de sahne arkasındaki uzak masaüstü protokolünü kullanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?