Vergi Reformu Nedir?



Vergi reformu, bir hükümetin vergi politikalarının değiştirildiği bir süreçtir. Vergi reformu savunucularının olağan hedefi, vergilendirmede adaletsizliktir ancak adaleti değerlendirmenin bir çok yolu vardır ve birine adil görünen şey, diğerine aşırı derecede dayatılmış gibi görünebilir. Birçok ülke vergi politikasında değişiklikler yapılmasını düşük faizli ihtiyaç kredisi talep eden vatandaş grupları var ve bazıları da lobi faaliyetlerine katılan ve vergilerin işleniş biçimini değiştirmek için diğer faaliyetlerde bulunabilecek yüksek oranda organize reform hareketlerine sahipler.

Vergi reformunun hedefleri, vergilerin nasıl yönetildiği, toplandığı ve işlendiği gibi vergilerin nasıl yapılandırıldığı konularını kapsayabilir. Bazı vergi reformcuları aslında vergileri tamamen yok etmek isterken, bazıları vergilerin nasıl ele alınacağı konusunda değişiklikler görmek istemektedir. Örneğin, bir reformcu gelir vergilerinden kurtulmayı ve bu metodun daha adil olacağını savunarak gelirden ziyade vergilendirmeyi amaçlayan satış vergilerine odaklanmayı savunabilir.
Bazı vergi reformcuları, herkesin vergilerde aynı miktarda veya aynı oranda gelir ödediği düz bir vergi için savunuyorlar. Diğerleri, birçok ülkede kullanılanlar gibi ölçekli vergi sistemlerini, parantez içinde gelir vergisi yükleyen, düşük gelirli bireylerin vergiden daha düşük bir yüzdesini ödeyerek, yüksek gelirli bireylerin daha fazla ödediğini görmeyi tercih ederler. Katma değer vergileri, mülk vergileri ve diğer vergi türleri, sistemin değiştiğini görmek isteyen vergi reformcuları tarafından da hedef alınabilir.

Tüm ulusların kendilerini desteklemek için paraya ihtiyacı vardır ve vergilendirme, bu parayı toplamanın zaman kazandıran bir yoludur ve bir ülkede yaşayan herkesin bu parayı harcamanın katkıda bulunmasını sağlar.  KBB notu düşüklere kredi veren bankalar Vergiler, kamu eğitimi, ulusal savunma, kamu işleri ve bilimsel araştırma, sağlık hizmetleri sunmaktan vatandaşlara kadar çok çeşitli hükümet faaliyetleri için öderler. Vergilere karşı çıkan bazı rakipler, hükümetin harcama düzeninin vergi taleplerini azaltmak için ayarlanması gerektiğini savunuyor; Vergi reformu için savunucuları az da olsa vergilerde artışa itiyorlar.

Vergi reformu topluluğunda, vergi kodunun hangi yönlerinin değiştirilmesi gerektiğine ve bu değişikliklerin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin çok sayıda tartışma bulunmaktadır. Bu argümanlardan bazıları siyasal ideolojileri izlerken, diğer durumlarda, çeşitli siyasi perspektiflerden gelen insanlar, vergilerin ele alınma biçiminde önerilen değişiklikleri tekdüze olarak destekleyebilir veya karşı çıkabilir.

Yasama organları düzenli olarak vergi reformuna girmekte, bir ülkenin değişen ihtiyaçlarını karşılamak ve vatandaşların kaygılarını gidermek için vergi politikasında küçük düzenlemeler yapmaktadır. Devlet başkanları, kendilerini vatandaşlar arasında daha popüler hale getirmek için vergi indirimleri gibi reformları da zorlayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?

Veri Tanımlama Dili Nedir?