Veri Tanımlama Dili Nedir?



Veri tanımlama dili, bir veri yapısını tanımlayan bir bilgisayar programı veya komut dosyası dilidir . Tanım olarak, bu diller üç şey yapmalıdır - veri yapılarını oluşturmak, silmek ve değiştirmek. Bu üç alanın dışında yaptıkları şey, bu üç görevi yerine getirdikleri işkur doğum parasısürece önemsizdir. Herhangi bir dil bir veri tanımlama dili olabilir, ancak terim en çok yapılandırılmış sorgu dili ( SQL ) ve genişletilebilir biçimlendirme dili (XML) şemalarına uygulanır.
Veri tanımlama dili terimi kullanıldığında, Veri Sistemi Dilleri Konferansı (Codasyl) tarafından yapılan bir modele başvurdu. Süreç iki temel veri yapısı geliştirme alanını tanımladı: veri tanımlama dili, veri tabanının gerçek yapısını oluşturdu ve veri manipülasyon dili , veriyi yapıya yerleştirme yöntemlerini tanımladı. O zamandan beri, bu iki terim genişledi ve kapsadıkları süreçler için jenerik terimler haline geldi.
Genel terimler artık orijinal işlevlerini yerine getiren diller için geçerlidir. Hem SQL hem de XML gerekli tüm görevleri yerine getirir ve orijinal modelde bulunmayan birçok özellik sunmuşlardır çünkü henüz icat edilmemişlerdir. Diğer diller de bu yetenekleri sağlar; Sadece çok daha az kullanılırlar.
Veri tanımlama dili olabilmek için, dilin üç işlev sağlaması gerekir. İlk ana işlev veri yapılarının inşasıdır; temel olarak, bunlar belirli bilgi gruplarına dayanacak şekilde tasarlanmış tablolardır. Genellikle çapraz referanslı bilgilerin sayfalarını tutan bir elektronik tablo gibi görünürler. Örneğin, sayfanın bir tarafında bir müşterinin listesi ve en üstte mevcut ürünlerin listesi olabilir. Sayfada, bu müşterilerin bireysel ürünleri masa kısmına satın aldıkları zamanın bir listesi olacaktır.
Bir sonraki ana işlev veri yapılarının silinmesidir. Bu, tüm bir veritabanının veya dosyanın silinmesiyle aynı değildir; çok daha seçici bir süreç. Belirli bir bilgi sayfasını veya çok boyutlu bir dizinin tüm bölümünü kaldırabilir. Her iki durumda da, hepsi aynı dosyada tutulmuş olsalar bile, diğer veri yapılarını etkilemeden veriler kaldırılmalıdır.
Son ana işlev, bir veri yapısının değişmesidir. Bu, birçok durumu kapsayan geniş bir kategoridir. Bir tablonun eklenmiş veya yeniden adlandırılmış sütunları olabilir veya tüm bir veritabanının iki farklı veritabanına bölünmesi gerekebilir. işkur kredi başvurusuHerhangi bir durumda, süreç sırasında hiçbir bilginin kaybolmadığı, yok edilmediği veya yaratılmayacağı şekilde değiştirilmelidir. Bu, anormal bilgilerin veri sistemine girmesini önler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vergi Reformu Nedir?

Dinamik Bağlantı Kitaplığı nedir?